Ares Commander ile PDF Dosyalarınızı DWG’ye Dönüştürün.

PDF uzantılı dosyalar, günümüzde CAD tabanlı çizimlerin aktarımı için oldukça fazla kullanılan hızlı bir görüntüleme yöntemidir. CAD tabanlı herhangi bir programda oluşturulan PDF dosyasını açtığımızda bu dosyanın katmanlı olduğunu görürüz, bu katmanlılık durumu bazı katmanların kapanıp bazılarının açılmasına imkan sağlar ancak katmanların düzenlenmesi PDF programlarında mümkün olmaz.

PDF’lerin .DWG uzantılı dosyalar gibi düzenlenebilmesi diğer CAD programlarında oldukça zorken Graebert bu konuda işlerinizi oldukça kolaylaştıran bir çözüm geliştirmiştir. ARES Commander, ile bir PDF dosyasını düzenlenebilir bir DWG çizimine rahatlıkla dönüştürebilirsiniz.


ARES COMMANDER İLE PDF DOSYALARINIZI DWG’YE DÖNÜŞTÜRÜN.


PDF dosyası, ARES Commander ile bir DWG çizimine nasıl dönüştürülür?

  • Bu yöntem oldukça basittir. Ekle sekmesinden, “PDF Al” butonuna basınız.

  • Açılan pencereden dönüştürmek istediğiniz dosyayı seçerek ve “BLOK olarak ekle” iletişim kutusunun işaretli olduğuna dikkat ediniz.
  • ARES Commander‘daki herhangi bir ekleme işleminde olduğu gibi, belirli koordinatları tanımlayabilir ya da sonrasında istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz (“daha sonra belirt” seçeneği ile).
  • Bu işlemler uygulandığında .PDF uzantılı dosyanız .DWG dosyanızın içerisine aktarılacaktır.
  • Bloğu patlattığınızda PDF’teki katmanları rahatlıkla düzenleyebilirsiniz (Komut satırına x yazıp enter tuşuna bastığınızda blok bileşenlerine ayrılacaktır).

Renkler ile Katman Oluşturma

C:\Users\DestekUser1\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\pdf alma seçenekleri.jpg

Renkli PDF dosyalarında, “OBJE RENGİNE GÖRE” seçeneği ile PDF’de kullanılan renge bağlı olarak öğeleri gruplayıp, katman oluşturabilirsiniz. Bu, seçenek ile PDF’deki çizgiler renklerine göre gruplandırılabilirler.

PDF Al komutunu girdikten sonra açılan Seçenekler butonundan “obje rengine göre” seçeneğine tıklayıp onaylamanız gerekmektedir. Ardından PDF’yi hangi noktaya eklemek istediğiniz sorulacaktır, belirli bir noktayı göstermek veya belirli bir koordinat girmek için imleci kullanabilirsiniz. Bu durumda, “0,0,0” yazarak örnek videodaki gibi yaptığınız kabul edelim, blok halinde gelen PDF çiziminizi patlattığınızda her renge göre bir layer tanımlandığını görebilirsiniz.

Oldukça hızlı değil mi?

ARES Commander’da PDF’yi DWG’ye dönüştürürken ölçek problemi yaşamamak için neler yapmalıyız?

Videoda da gösterildiği gibi PDF dosyanızın doğru ölçekte olmasına dikkat edilmelidir. PDF’yi içe aktardığınızda, DWG dosyanızın içerisine doğru ölçekte eklenmeyebilir. PDF’nizde eğer ölçülendirme çizgileriniz varsa, bu işlem oldukça basittir. Ölçeği kontrol etmek için;

  • Ölçülendirme komutuna girip, iki mesafe arasındaki uzaklığı ölçebilirsiniz.

*NOT: Eğer çiziminiz farklı bir metrik sistemde ölçülendiriliyor ise, komut satırına “un” yazıp enter tuşuna basarak açılan pencereden mm, cm, m vb. birimleri seçip, ondalık sistemi ayarlayabilirsiniz.

  • Ardından “scale” komutuna girerek – komut satırına sc yazıp enter tuşuna bastığınızda komuta girebilirsiniz- belirli bir referansı seçtiğinizde ardında komut satırına re yazdığınızda ve boyutlandırmak istediğiniz uzunluğu yazdığınızda boyutlandırma işlemi gerçekleşecektir.
  • Aynı işlemi “align” komutu ile de kolaylıkla yapabilirsiniz.

ARES Commander’ın özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, sağ üstteki düğmeyi kullanarak veya F1 tuşuna basarak YARDIM’ı ziyaret edebilirsiniz.

ARES Commander ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.